در صورت شل شدن یا کنده شدن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

در صورت شل شدن یا کنده شدن براکت ارتودنسی چه کنیم؟

samira ghabeli ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
شل شدن براکت ارتودنسی
()

در طول ارتودنسی دندان ممکن است با چالش هایی مواجه شوید که یکی از این مشکلات شل شدن براکت های ارتودنسی یا کنده شدن براکت ارتودنسی است. در صورت بروز این مشکل، می بایست خیلی سریع اقداماتی را به منظور جلوگیری از آسیب به دهان، دندان و سایر تجهیزات ارتودنسی انجام شود.

در این نوشتار قصد داریم به دلیل شل شدن براکت های ارتودنسی و سیم های ارتودنسی و روش های پیشگیری و مقابله با این مشکل بپردازیم؛ اگر شما هم با این مشکل مواجه شده اید مطالعه ادامه این نوشتار را از دست ندهید.

شل شدن براکت ارتودنسی چیست؟

شل شدن براکت ارتودنسی به معنای کنده شدن یا جابجا شدن براکت ها از جای اصلی خود از روی دندان ها است. در صورت بروز این مشکل نیاز به تعمیر یا تعویض براکت ها می باشد تا پروسه درمانی مرتب کردن دندان ها با ارتودنسی بدون مشکل ادامه پیدا کند.

براکت و سیم ارتودنسی

دلیل شدن براکت های ارتودنسی چیست؟

دلایل شل شدن براکت های ارتودنسی بسیار زیاد هستند که بیشتر آنها به عدم رعایت مراقبت های حین ارتودنسی دندان و عدم توجه به توصیه های متخصص ارتودنسی برمی گردد. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل می پردازیم:

عدم رعایت مراقبت های ارتودنسی

در صورت عدم رعایت دستورالعمل های متخصص ارتودنسی در حین درمان ممکن است با مشکلاتی مثل کنده شدن براکت ارتودنسی مواجه شوید. به عنوان مثال استفاده از مسواک، خمیردندان و یا دهانشویه های نامناسب می تواند به براکت ها و سایر اجزای ارتودنسی آسیب وارد کند.

تغذیه نامناسب

یکی از موارد بسیار مهمی که در صورت استفاده از ارتودنسی ثابت باید به آن توجه داشت رژیم غذایی حین ارتودنسی دندان است. به عنوان مثال مواد غذایی سفت و سخت مثل ته دیگ، شیرینی های سفت، آجیل و … می توانند باعث شل شدن براکت ها شوند.

تغذیه در زمان ارتودنسی

کنده شدن چسب براکت ارتودنسی

دکتر ارتودنسی از چسب های مخصوص به منظور چسباندن براکت ها بر روی دندان ها استفاده می کند که اگر این چسب کنده شود، باعث شل شدن یا کنده شدن براکت ها می شود. در این صورت هر چه سریعتر برای چسباندن براکت ارتودنسی به ارتودنتیست خود مراجعه کنید.

در نظر نگرفتن مشکلات دهان و دندانی

معمولا در جلسه مشاوره ارتودنسی، می بایست تمامی مشکلات دهان و دندانی مثل عدم تطابق اندازه فک و دندان ها و … تشخیص داده شوند و اصلاح شوند. در صورتی که قبل از اصلاح این مشکلات درمان ارتودنسی شروع شود می تواند باعث شل شدن براکت ها شود.

ضربه به دهان و دندان

ضربات شدید به دهان و دندان ها در حین ورزش، تصادفات رانندگی و … منجر به آسیب دیدن براکت ها، شل شدن آنها و یا حتی شکستن براکت ها می شود.

تغییر موقعیت دندان ها

خاصیت براکت ها و سیم های ارتودنسی این است که دندان ها را هل دهند تا به جای اصلی خود حرکت کنند، به همین دلیل است که توصیه می شود که در فواصل زمانی مشخص شده به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا ایشان براکت ها و بریس های ارتودنسی را تنظیم کند و از شل شدن آنها جلوگیری کند.

عادات نادرست

برخی عادات نادرست مثل خوردن مواد غذایی محکم و دستکاری سیم ها منجر به کاهش استحکام سیم های ارتودنسی و شل شدن سیم ارتودنسی می شود.

روش های جلوگیری از شل شدن براکت های ارتودنسی

  • به بهترین متخصص ارتودنسی در کرج یا هر شهر و منطقه دیگری مراجعه کنید تا با تجربه زیادی که دارد و همچنین استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنیک های به روز از بروز این مشکل جلوگیری کند.
  • به منظور جلوگیری از بروز این مشکل می بایست به صورت منظم به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا سیم ها و ابزار ارتودنسی را چک کند.
  • رعایت دستورالعمل های متخصص نیز از شل شدن براکت های ارتودنسی جلوگیری می کند.
  • اجتناب از مصرف غذاهای سفت و چسبناک در حین ارتودنسی.
  • کنار گذاشت عادات نادرست مثل فشار دادن شدید دندان ها به هم، جویدن ناخن یا مواد سخت (در صورت مبتلا به دندان قروچه حتما شب ها از محافظ دهان استفاده کنید).
  • استفاده از مسواک ارتودنسی، مسواک نرم، خمیر دندان ارتودنسی و دهانشویه مخصوص ارتودنسی.
  • به منظور جلوگیری از بروز این مشکل نیاز است که درباره ورزش های مجاز و غیرمجاز در طول ارتودنسی اطلاعات داشته باشید تا از ضربه خوردن به دهان و دندان و شکستن براکت های ارتودنسی جلوگیری کنید.
ورزش در زمان ارتودنسی

اگر براکت ارتودنسی کنده شود چه کنیم؟

در صورت کنده شدن یا شل شدن براکت های ارتودنسی می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

چسباندن براکت ارتودنسی در خانه

قبل از هر چیز باید بدانید که شل شدن یا حتی کنده شدن براکت های ارتودنسی اتفاقی رایج در طول درمان ارتودنسی است و به راحتی قابل اصلاح است.

 در صورت بروز این مشکل ابتدا باید مشخص شود کدام براکت شل شده است؛ در صورتی که یک شل شدگی جزئی باشد، می توانید با استفاده از موم ارتودنسی آن را را بپوشانید تا در اولین فرصت به ارتودنتیست خود مراجعه کنید.

در این زمان به هیچ عنوان غذاهای سفت و چسبناک نخورید و سعی کنید رژیم غذایی نرم داشته باشید. همچنین غرغره کردن آب نمک به تسکین درد ارتودنسی ناشی از کنده شدن براکت ها کمک می کند.

البته در صورتی که براکت به طور کامل کنده شود، امکان چسباندن براکت ارتودنسی در خانه وجود ندارد و باید هر چه سریعتر به ارتودنتیست خود مراجعه کنید. متخصص ارتودنسی پس از چسباندن براکت ها و سیم ارتودنسی، یک سری توضیحات به شما می دهد تا از شل شدن دوباره براکت ها و سیم های ارتودنسی جلوگیری کنید.

عوارض شل شدن براکت ارتودنسی چیست؟

اصولا در روند درمان ارتودنسی ثابت، از سیم های ضخیم و براکت های مستحکم استفاده می شود تا فشار بیشتری به دندان ها وارد کنند و خیلی سریع نشکنند.

در صورت کنده شدن براکت های ارتودنسی یا بروز مشکلی در حین درمان، مدت زمان ارتودنسی شما طولانی تر خواهد شد. همچنین جدا شدن یا آسیب دیدن براکت ها و سیم های ارتودنسی ممکن است منجر به آسیب به بافت نرم دهان  و ایجاد زخم دهانی شود. بنابراین در صورت بروز این مشکل هر چه سریعتر به ارتودنتیست خود مراجعه کنید.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.