همه چیز درباره درد ارتودنسی

درد ارتودنسی دندان
۱۲ شهریور ۱۴۰۱ دانستنی های ارتودنسی مقالات
متخصص ارتودنسی در کرج
()

درد ارتودنسی نگرانی اصلی والدین و بیماران است؛ در واقع بسیاری از بیماران به دلیل ایجاد درد ارتودنسی قید این درمان را می زنند. در این سری از مقالات دکتر کامیار خضری متخصص ارتودنسی در کرج قصد داریم به طور مفصل درباره این درد و واکنش صحبت کنیم.

علت درد ارتودنسی چیست؟

کلیه اقدامات ارتودنسی مانند قرار دادن بریس ارتودنسی و تنظیم آنها باعث ایجاد درد در بیماران می شود. همچنین واضح است که ارتودنسی ثابت نسبت به ارتودنسی متحرک درد بیشتری تولید می کنند و ارتباط کمی بین مقدار نیروی اعمال شده و درد تجربه شده وجود دارد.

ناراحتی ‌های مختلفی که بیماران پس از قرار دادن دستگاه تجربه می‌کنند اغلب به عنوان احساس فشار، تنش، درد دندان ‌ها و درد توصیف می ‌شوند.

طبق تحقیقات انجام شده روش‌ های ارتودنسی دندان تا ۴ روز باعث ایجاد درد می شود و به مرور از شدت این درد کاسته می شود.

نصب دستگاه

ایجاد فضای مناسب برای نصب دستگاه گام اولیه در ایجاد درد ارتودنسی ثابت است. به خوبی شناخته شده است که قرار دادن جداکننده های ارتودنسی (سیم برنجی، الاستومریک، جداکننده های فولادی نوع فنری و الاستیک های لاتکس) باعث تجربه دردناکی برای تقریباً همه بیماران می شود.

طبق مطالعات انجام شده ناراحتی مرتبط با قرار دادن جداکننده معمولاً ظرف ۴ ساعت پس از قرار دادن شروع می شود. سطح ناراحتی در ۲۴ ساعت آینده افزایش می یابد و در عرض ۷ روز به سطح قبل از قرار دادن کاهش می یابد. طبق نتیجه این تحقیقات و مطالعات بدترین درد در روز دوم تجربه می شود و تقریباً تا روز پنجم این درد به طور کامل فروکش می کند.

تاثیر نوع دستگاه ارتودنسی در میزان درد

دستگاه های ارتودنسی ثابت به نسبت دستگاه های متحرک ناراحتی بیشتری را برای بیماران ایجاد می کنند. بیمارانی که از دستگاه های ثابت استفاده می کردند مقادیر بالاتری را برای شدت فشار، تنش، درد و حساسیت به دندان ها گزارش کردند.

شدت نامرتبی دندان ها

هر چه شدت نامرتبی دندان ها بیشتر باشد مسلما شدت درد ارتودنسی دندان هم بیشتر خواهد بود؛ در واقع نیروهای بزرگ باعث فشرده سازی پریودنتال بیشتر و در نتیجه درد بیشتر می شود.

خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان

بیماران در هنگام خارج کردن دستگاه ارتودنسی نیز احساس درد و فشار می کنند. البته اصولا متخصص ارتودنسی با انگشت به دندان های بیمار  فشار وارد می کند یا از بیمار می خواهد که یک تکه رول پنبه را گاز بگیرد تا درد در حین خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان به حداقل برسد.

آستانه تحمل درد افراد

ارتباط بین سلامت روانی بیماران و درک درد ارتودنسی بدون شک ثابت شده است. طبق تحقیقات انجام شده زنان درد بیشتری نسبت به مردان ابراز می کنند و نوجوانان میزان درد بیشتری را نسبت به قبل از نوجوانی و بزرگسالی گزارش می کنند.

در واقع شدت تحمل آستانه درد یک فرد نیز عامل مهمی در شدت ناراحتی بافتی ناشی از اثرات فیزیکی وسایل ارتودنسی است. گزارش شده است که به نظر نمی رسد درد تجربه شده توسط بیماران مستقیماً با بزرگی نیروی اعمال شده مرتبط باشد، اما به شدت به شرایط روانی روانی فرد متکی است.

طبقه بندی درد ارتودنسی دندان

پاسخ دردناک به مکانیک ارتودنسی بر اساس میزان اعمال نیرو به درجات مختلف تقسیم می شود که عبارتند از:

  1. درجه اول: بیمار از درد آگاه نیست مگر اینکه متخصص ارتودنسی دندان هایی را که قرار است توسط دستگاه جابه جا شود را دستکاری کند، به عنوان مثال. با استفاده از ابزارهایی مانند فشار دهنده باند یا نیرو سنج.
  2. درجه دوم: درد یا ناراحتی ناشی از فشار دادن یا گاز گرفتن شدید که معمولاً در هفته اول پس از قرار دادن دستگاه رخ می دهد. بیمار در این حالت می تواند یک رژیم غذایی معمولی داشته باشد.
  3. درجه سوم: در صورت بروز این نوع درد، ممکن است بیمار نتواند غذای با قوام معمولی را میل کند.

البته درد ارتودنسی بر اساس زمان شروع نیز تقسیم بندی می شود که عبارتند از:

  • فوری: که با قرار گرفتن ناگهانی نیروهای سنگین روی دندان همراه است.
  • تاخیری: تولید شده توسط مقادیر مختلف نیرو از سبک تا سنگین و نشان دهنده پردردی غشای پریودنتال است. این نوع پاسخ درد با گذشت زمان کاهش می یابد، یعنی واکنش درد ممکن است از درجه سوم شروع شود اما با گذشت زمان به درجه دوم یا اول تبدیل شود.

آیا درد ارتودنسی تاثیری بر فعالیت های روزانه بیمار دارد؟

بله؛ گفته می شود که درد ارتودنسی تأثیر قطعی بر روی انطباق و فعالیت های روزانه بیماران دارد. مهم ترین دلایلی که بر انطباق بیمار تأثیر می گذارد، نقص عملکردی و زیبایی شناختی است که توسط دستگاه ایجاد می شود. تقریباً تمام بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرند، در جویدن و گاز گرفتن غذاهای سفت و سخت مشکل متوسط ​​تا شدید دارند که باعث تغییر رژیم غذایی آنها می شود.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

سوال از دکتر

سوال از دکتر
لطفا هنگام ارسال سوال جدید درباره ارتودنسی دندان به این نکات توجه فرمایید.

  • برای دریافت مشاوره دقیق تر بهتر است حضوری مراجعه کنید. شما میتوانید با دریافت نوبت آنلاین سوالات خود را مستقیما از دکتر بپرسید
  • لطفا از صحت اطلاعات تماس خود اطمینان حاصل کنید در غیر اینصورت امکان ارسال پاسخ وجود نخواهد داشت.
  • لطفا دقت فرمایید که آدرس ایمیل www ندارد
  • لطفا تنها سوالات مرتبط را مطرح نمایید.
Maximum upload size: 52.43MB