آیا امکان درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی وجود دارد؟

آیا امکان درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی وجود دارد؟

samira ghabeli ۸ تیر ۱۴۰۴
درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی
()

برخلاف تصور بسیاری از افراد، ارتودنسی تنها یک درمان برای زیبایی بیشتر لبخند و دندان های شما نیست؛ بلکه ارتودنسی مزایای بسیار زیادی برای سلامت عمومی بدن دارد که یکی از آنها تسهیل گوارش است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با چگونگی درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی اطلاعات جامع در اختیار شما قرار دهیم.

نقش دندان ها در فرآیند هضم و گوارش غذا

عملیات هضم و گوارش غذا از زمانی که غذا وارد دهان ما می شود شروع می شود. بنابراین گوارش از دهان ما آغاز می شود و سپس به معده و سایر سیستم گوارشی ختم می شود. با این تفاسیر می توان گفت که جویدن اولین و اصلی ترین مرحله هضم غذا محسوب می شود. 

در صورتی که دندان ها سالم و مرتب باشند، عملیات جویدن غذا را به نحو احسن انجام می شود. آنها غذاها را به تکه های بسیار کوچک و قابل هضم تبدیل می کنند. در حین جویدن غذا، بزاق دهان که حاوی آنزیم هایی برای تجزیه شیمیایی مواد غذایی است نیز ترشح می شود و غذا را برای مراحل بعدی هضم آماده می کند.

از جمله مشکلاتی که ممکن است در مرحله جویدن پیش بیاید و فرآیند گوارش غذا را دچار اختلال کند، عبارتند از:

  • خرد نشدن کامل غذاها: در صورتی که دندان ها نتوانند غذاها را به تکه های خیلی ریز تقسیم کنند، معده و روده برای هضم غذا باید تلاش مضاعفی کنند. 
  • عدم تولید بزاق کافی: در صورتی که جویدن صحیح و کامل نباشد، دستور تولید بزاق هم کم می شود. در این شرایط آنزیم ها به اندازه کافی تولید نمی شوند و هضم اولیه غذا به درستی انجام نمی شود.
  • تحمل فشار زیاد معده: در صورتی که غذا به درستی جویده نشود و به صورت تکه های بزرگ وارد معده شود، معده برای تجزیه و هضم آن، می بایست متحمل فشار و کار بیشتری شود. این فشار مضاعف به تدریج منجر به بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. 
مزایای ارتودنسی دندان

معرفی ناهنجاری های دندانی که روند گوارش را مختل می کنند

از جمله ناهنجاری های دندانی که بر روی روند هضم غذا تاثیر منفی می گذارند عبارتند از:

مال اکلوژن

 وقتی که دندان های فک بالا و پایین فرد به درستی روی هم قرار نگیرد؛ اصطلاح علمی آن مال اکلوژن (نامرتبی دندان ها) است. البته مال اکلوژن خود انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • آندربایت (دندان های فک پایین جلوتر از فک بالا باشند)؛
  • اوربایت (دندان های فک بالا جلوتر از فک پایین باشند)؛
  • کراس بایت (دندان های بالا پشت دندان های پایین قرار بگیرند)؛
  • و …؛

درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی در صورت نامرتبی دندان ها به این شکل است که بریس های ارتودنسی دندان ها را به موقعیت و جایگاه اصلی آنها هدایت می کنند، تا جویدن غذا را به درستی انجام شود.

اور کراودینگ دندان ها

در صورتی که فک فرد کوچک باشد و دندان ها فضای کافی برای رشد نداشته باشند، باعث می شود که آنها روی هم رشد کنند که به آن اور کراودینگ (شلوغی دندان ها) گفته می شود.

شلوغی دندان ها باعث می شود که غذا به درستی آسیاب نشود و فرد را مجبور به قورت دادن غذا به صورت تکه های بزرگ می کند. همان طور که گفتیم بلعیدن غذا با تکه های بزرگ فشار زیادی به معده وارد می کند و در صورتی که ارتودنسی دندان سریع تر انجام نشود، مشکلات گوارشی زیادی فرد را تهدید می کند.

فاصله  زیاد بین دندان ها

فاصله زیاد بین دندان ها هم عملیات جویدن غذا را دچار اختلال می کند. زیرا در این شرایط دندان ها به خوبی با یکدیگر تماس برقرار نمی کنند و خرد کردن غذا را نمی توانند به درستی انجام دهند. در صورت درمان فاصله بین دندان ها با ارتودنسی، جویدن غذا نیز به درستی انجام می شود و بسیاری از مشکلات گوارشی پیش نمی آید.

ساییدگی دندان ها یا درد فک

در صورتی که دندان هایتان به دلیل ناهماهنگی ساییده شده اند یا درد فک دارید، این مسائل هم می توانند بر روی نحوه جویدن شما تاثیر بگذارند. 

کدام مشکلات گوارشی با ارتودنسی درمان می شوند؟

تا به اینجا فهمیدید که اگر علت مشکلات گوارشی ناهنجاری های دندانی یا فکی باشد، می توان به کمک ارتودنسی دندان این مشکلات را درمان کرد. اما دقیقا کدام مشکلات گوارشی با ارتودنسی درمان می شوند؟

مزایای ارتودنسی برای سلامتی بدن بسیار بی شمار هستند که یکی از آنها مربوط به درمان مشکلات گوارشی زیر است:

  • درمان سوء هاضمه؛
  • درمان رفلاکس معده؛
  • درمان نفخ؛
  • درمان یبوست یا حرکات نامنظم روده ای؛
  • درمان سندروم روده تحریک پذیر؛
  • و …؛

کلام آخر

به احتمال زیاد، دیگر خودتان متوجه اینکه آیا درمان مشکلات گوارشی با ارتودنسی امکان پذیر است یا خیر شده اید. مسلما هر چه دندان ها سالم و مرتب باشند، عملیات اولیه گوارش غذا به خوبی انجام می شود و احتمال بروز مشکلات گوارشی بسیار کم می شود.

بنابراین با این تفاسیر فواید ارتودنسی تنها به اصلاح طرح لبخند و افزایش زیبایی شما ختم نمی شود؛ بلکه این درمان تخصصی مزایای بسیار زیاد دیگری نیز دارد که یکی از آنها درمان مشکلات گوارشی است. 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.